joi, 1 martie 2012

Bogdan Dudau - Presedinte Federatia Romana de Alpinism si Escalada





                           FEDERATIA ROMANA DE ALPINISM SI ESCALADA
                                
ROUMANIAN FEDERATION OF MOUNTAINEERING AND CLIMBING          
FEDERATION ROUMAINE D’ALPINISME ET DE L’ESCALADE

       ROMANIA 70139 BUCHAREST str Vasile Conta 16



                       
COMUNICAT DE PRESA



Omologarea premierei Crinei Coco Popescu
  
            Sportiva Crina Coco Popescu a primit certificarea World Records Academy pentru ascensiunea, in premiera, a Mt. Sidley, cel mai inalt vulcan din Antarctica, parte a Circuitului Seven Volcanoes al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent.
 Reusita Crinei Coco Popescu a fost desemnata cea mai valoroasa realizare feminina in alpinismul de altitudine in anul 2011, de catre Federatia Romana de Alpinism si Escalada.
 Sportiva Crina Coco Popescu a realizat acest record fiind componenta a Clubului Montan Altitudine si reprezentanta a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada. In acest fel ne alaturam celorlalti sportivi romani, membri ai federatiilor nationale,  prezenti in Cartea Recordurilor : Constantina Dita, Nadia Comaneci, Helmuth Duckadam.

“Intr-o tara tot mai saraca in care cu greu ne gasim perspective, unii oameni se incapataneaza sa arate cine suntem de fapt si cat de multe am putea face daca cei care ne conduc ar avea suflet, minte si bune intentii. Crina Coco Popescu este unul din romanii care, prin talent daruire si sacrificiu, cauta sa tina la suprafata speranta tinerilor si imaginea Romaniei. Sprijinul, respectul si marea  noastra admiratie sunt lucrurile pe care vreau sa cred ca vom reusi sa i le acordam omului si sportivului acesta deosebit in realizarea proiectelor sale ... proiectelor noastre.”

      Bogdan Dudau 
 Presedinte Federatia Romana de Alpinism si Escalada

       Obiectivul imediat al sportivei Crina Coco Popescu este atingerea in acelasi an a Polului Nord si a Polului Sud. Reusita in ambele expeditii ar inseamna stabilirea unui nou record mondial de varsta, Crina devenind cea mai tanara sportiva care realizeaza, in acelasi an, Polul Nord si Polul Sud pe schiuri.

       Crina Coco Popescu are in palmares 7 recorduri mondiale de varsta si doua europene. Este Maestra a Sportului de la varsta de 14 ani. Din 23 ianuarie este prima alpinista din lume care incheie Circuitul Seven Volcanoes al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent si singura alpinista din lume in echipa care a facut premiera pe Mt. Sidley – Antarctica.

      

       

4 comentarii:

  1. Pe lista CAR:

    Un amic era de parere ca alde CAR ar fi trebuit sa-si faca stiuta, public, opinia legata de activitatea Crinei Popescu.
    L-am contrazis un pic pe acel prieten, opinind ca un asemenea organism are limitarile lui in miscare, in luarile de pozitie. Ceea ce putem noi, individual, nu poate la fel de usor si o institutie... Exista niste ratiuni, o imagine care-i mai bine intretinuta - zic eu - daca asemenea comentarii lipsesc. Asta mi-i parerea.


    Descopar insa de curind un comunicat al Federatiei Romane de Alpinism si Escalada. Este institutia care, dupa informatiile unui colistash, a dat curs dorintei marimilor epocii, si mai putin ratiunii. Tot dumneai - prin pana liderului - trece prin tastatura si urmatoarele:


    “Intr-o tara tot mai saraca in care cu greu ne gasim perspective, unii oameni se incapataneaza sa arate cine suntem de fapt si cat de multe am putea face daca cei care ne conduc ar avea suflet, minte si bune intentii..."
    http://crinacocopopescu.blogspot.com/2012/03/bogdan-dudau-presedinte-federatia.html


    Mie unuia mi se pare neserioasa lamentatia aceasta, la o adica avem cu totii doua picioare, dupa cum raul tarii - daca o fi vreunul - nu de la politicieni pleacă (alesi de noi, pe firea noastra altminteri), ci de la noi toti. Care intre altele vrem sa traim ca nemtii, dar nu depunem efortul lor...
    Pe de alta parte, daca zisele colegului nostru ca s-a intervenit de sus pentru declararea domnisoarei Popescu - deşi nu indeplinea unele conditii - drept maestru al sportului, iar Federatia nu a zis ba, trimiterea cu reprosuri la conducatori are un haz aparte...

    Mircea

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.carpati.org/articol/crina_coco_popescu_o_parere/1033/

    RăspundețiȘtergere
  3. La Multi Ani de 8 Martie !
    cristi .

    RăspundețiȘtergere